Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

burden

15. 1. 2010 17:16
nic ve zlém

Nic ve zlém, ale mnohokrát byly občané vyzýváni, aby nechodili ven když vysloveně nemusí. Je mi vás líto, ale kolik má neinvalidy stát zametání cestiček pro invalidy? Pobýval jsem nějakou dobu v USA a musím říci, že jejich přístup mne neskutečně štval. V kondominiu, kde jsem bydlel byl nedostatek parkovacích míst. Ale míst vyhrazených pro invalidy bylo asi tak 100x více, než bylo potřeba. Před každým vchodem, kde bylo 5 parkovacích míst byly dvě vyhrazeny pro vozíčkáře. Takže dobrých 30% míst bylo trvale volných (vozíčkáře jsem viděl za těch 5 měsíců parkovat JEDNOU ale jenom pohled z okna ukazoval nejméně 20 volných míst trvale prázdných pro ně vyhrazených) v době, kdy jsem půl hodiny bloudil kolem a hledal místo k parkování. Před každým hypermarketem totéž - hned před vchodem stovka prázdných míst pro invalidy a pak kilometr narvaného parkoviště. Kalamita v Praze je jednou za 20 let. Máme se podělat proto, aby vy jste mohli kalamita nekalamita projet i v ty 3 kritické dny za 20 let? 

0 0
možnosti

LenkaCtv

15. 1. 2010 18:51
Re: nic ve zlém

Milý pane "burden", i když většinou nepřeju nikomu nic zlého, přála bych vám abyste byl osudem donusen strávit dejme tomu rok na invalidním vozíku. Abyste si během toho roku prožil to, co je výše popsáno. Abyste musel projet na vozíku chodníkem s deseti centrimetry rozbředlého sněhu, abyste se potřeboval byť jen jedinkrát dostat někam, kam vedou schody a abyste přijel k supermarketu nakoupit a našel místa pro vozíčkáře zaplněná zdravými lidmi a v tuto chvíli abyste OPRAVDU hodně potřeboval na toaletu. A na velkou.  A pak byste si měl vzpomenout na to, co jste napsal do svého příspěvku a přehodnotit to. :-)

0 0
možnosti

jafava

15. 1. 2010 16:45
Jste poněkud "mimo mísu", zákon uklízení chodníků

nikomu nezakazuje. Zastávky veřejné dopravy snad vždy zpřístupňovala obec a ne vlastník vzdáleného domu. Nekritizujte dobrý zákon, ale ptejte se obcí, proč ten zákon berou jako záminku k neuklízení veškerých komunikací ve svém vlastnictví.

0 0
možnosti

pralinka_rumova

15. 1. 2010 15:07
Na druhou stranu

všechno špatné je pro něco dobré - potkal jste po cestě hromadu ochotných lidí, které byste za lepších klimatických okolností nepoznal...Já vím, malá útěcha, ale je třeba to brát pozitivně:-)

0 0
možnosti

stedrik

15. 1. 2010 14:35
vy pražáci

mohli jste si koupit všicí kartu opencart a shrnovat ten sníh kartičkami Za ty prachy jste mohli mít tu Prahu celou suchou a ještě rozkvetlou..

0 0
možnosti

Stoklas

15. 1. 2010 19:40
Re: vy pražáci

R^

A já si pořád lámal hlavu k čemu jsou ty karty dobré.

Teď mě mrzí, že jsem si jí jako pražák ignoroval.

O nesjízdnosti pro vozíky (též kočárky, a ostatní špatně se  pohybující) není pochyb,  ale  souhlasím s p.Kuberou, napadne párkrát za rok, tak snad není problém vzít hrablo či lopatu a těch pár metrů před barákem uklidit. Zbytek už by měla zvládnou magistrátní technika a grigádníci.  Nemusí to být hned, ale do 48 hodin by měly být chodníky sjizdné.

Ale nejsou ani po týdnu.

0 0
možnosti

Moravský Slovák

15. 1. 2010 14:05
Co je to

Chodníkový zákon?   Je to snad nějaký zákon, který občanům zakazuje uklízet chodník před vlastním domem?  A jak j e porušení tohoto zákona sankcionováno?   já ten zákon nejspíš porušuji tím, že ten kousek chodníku v délce mého domu uklízím sám.  A dělá to tak většina lidí v naší ulici, takže nyní máme chodníky suché a čisté.

0 0
možnosti

Z-S

15. 1. 2010 13:51
Je krasne jak se dnes vse svede na

chodnikovy zakon.

Mimochodem, docela by me zajimalo jak vypadal chodnik pred vasim domem s 60 partajemi na voziku pred jeho platnosti? Jeho obyvatele si pridelali na voziky radlice a peclive uklizeli, tak aby byl chodnik stale schudny?

Co se tyce stavu zastavek, ty taktez nemaji s chodnikovym zakonem co do cineni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Pirátský radní MČ Praha 14 pro sociální věci a zdravotnictví.