Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pablo Pablo

1. 10. 2009 12:38
A co navrhujete,

vzít potřebné peníze např. důchodcům anebo si ještě párkrát půjčit. Tento úsporný balík není ještě vůbec úsporný, je to pořád ještě mínus 160 miliard - další dluh - tak kde byste bral, aby nezpůsobilo lavinu protestů?

0 0
možnosti
D

da.rock

1. 10. 2009 12:44
Re: A co navrhujete,

Banky vydělaly za pololetí 26 miliard. To je více, než loni. Proč se jim nezvýšila daň? 

Proč se řádně nezdaní hazard?

Rozpočet má nejen výdajovou, ale taky příjmovou stránku.

0 0
možnosti
PP

parat

1. 10. 2009 12:36
Drahý příteli

Pár slov o systému - nikoliv, že někdo krade, či má neoprávněně vysoký plat. V době krize se nejdříve musí uspokojit podniky a lidé v ních pracující. Ono to má svoji logiku. Když necháte totálně padnout ty, kteří vytvářejí hodnoty, tudíž daň, padnou nejenom oni, ale i ti, kteří se ani nemohou fyzicky najíst. Když není jídlo, není jak pro toho, kdo se umí najíst, tak i pro toho, kdo se neumí. U nás nemají hlad ani ti nejchudší. Ale systém výdajů na sociální dávky je tak drahý, že v každém poklesu státu se hrabeme v suterénu. Takže stát a vlády v době krize zmenšují odvody těm, co platí daně, aby nezkrachovaly a jediná cesta je ušetřit ne neuvěřitelně štědrých dávkách našeho státu. A to není o tom, že slušní lidé by nechtěli dát, ale že na to stát prostě nemá. Vždyť mandatorní výdaji již pokrávají celý vybraný odvod. A co dál?

0 0
možnosti
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

1. 10. 2009 12:30
100% souhlas a karma

todle je bohužel řešení vlastní všem pravičákům, co nenese peníze osekat avše zaměřit na ziskyRv Je mi zle ze společnosti, která se nedokáže postarat o ty nejslabší a bezbrannéRv Bravo pánové z ODS jen tak dál, snad i vašim voličům dojde jak by mohli dopadnout kdyby se jim něco takového přihodilo a oni potřebovali pomoc!!Rv

0 0
možnosti
D

da.rock

1. 10. 2009 12:28
No to víte

stát sice ročně dotuje stavební spoření částkou 13 miliard, ale na tyto peníze šáhnout nesmí, to by se ony spořitelny zlobily, jelikož bez oné podpory by ztratily klienty. A tak na Janotu udělaly ty ty ty a Janota se ustrašeně přikrčil a namísto bohatých spořitelen skrečnul prachy mrzákům a maminám. A proč by ne? Kolik lobbistů mají postižení a mladé rodiny? Žádné. A proto se na jejich zájmy vláda vykašle a vyhoví těm, co mají za sebou armádu lobbistů.

Vítejte v kapitalismu.

0 0
možnosti
P

peena

1. 10. 2009 12:26
Věřte

že pánové z MMF by měli mnohem menší pochopení po případném státním bankrotu způsobeném neschopností státu splácet přebujelý dluh, než momentální váš "bubák" Janota ...

0 0
možnosti
MN

Ewerell64

1. 10. 2009 12:24
Národní sport zvaný závist

Ohřívač vody jak moravská metropole. R^R^R^

Jenže tady v tehle republice jsou takoví mistři v národním sportu, co vám budou i to postižení závidět. Že máte příspěvek na auto, na úpravu bytu, levné jízdné atd.

Ať si to ti chytrolíni zkusí jeden měsíc na vozíku, hned by je přešel smích! ;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Pirátský radní MČ Praha 14 pro sociální věci a zdravotnictví.