Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hyppo-hroch

28. 11. 2009 9:19
Jako za Rakousko - Uherska

Na jedné straně se na postižených šetří, na druhe straně plýtvá  penězi, spousta asistentů chodí s invalidy jako kumpáni, protože 8-o 16 000 Kč příjem každý měsíc - kdo to má jako výplatu ? Ve speciálních školách ve třídách jsou dva nebo tři žáči, zaměstnáno pět asistentů učitele, u každé školy  je pedagogické centrum s pěti odborníky, ale jen pro vybrané - barevně odlišené tělesně postižené žáky tam neuvidíte. Na druhé straně když nemáte vozík, tak vás uznají za zdravého jako za Rakouska Uherska - zdráv, běžte pracovat. Ta péče o menšinu je i ve sportu - jen kolik se na tom živí  lidí a jak dobře, ale většina postižených na tu menšinu dopláci, protože nedostane nic.

0 0
možnosti

Jay6

7. 10. 2009 21:17
Modré dluhy na straně příjmů rozpočtu.

Není Janota jako Janota.Pan Eduard je nominovaný ve vládě za ODS.A tak se tak chová.Dělá úspory na výdajové straně rozpočtu.Kdo to odnese?Ti nejchudší!Vláda pod vedením ODS si oblíbila okrádat nejchudší.Je to v pořádku.Nejsou to její voliči.Na příjmové stránce způsobila snižováním daní a odvodů na sociální pojištění celkové manko ve výši 160 miliard korun za rok!Někde ty peníze musí chybět!

0 0
možnosti

Linde CZ

1. 10. 2009 20:41
Kdyby flakaci neloudili porad nejake davky, pridavky,...

prispevky a ulevy, mohli jsme se o postizene starat primo kralovsky. Ale jak to kruci mame delat, kdyz uz tak kvuli socanum nedokazeme bez dluhu vubec prezit?!

0 0
možnosti

Karl Novak

1. 10. 2009 18:59
Stát má několik funkcí.

Pomáhat sirotkům a bezvládným, zajišťovat stavbu silnic a železnic, chod justice, policie a armády a nakonec školství.

Pokud se podporuje vrcholové vrhání oštěpů ze státního nebo se platí centrální evdence dojivosti koz, tak do té doby by předchozí funkce měly být zabezpečeny měrou vrchovatou.

Pokud se nezačnou rušit ministerstva jako je Kocábovo, tak tady žádná krze zatím není. 

0 0
možnosti

Kolokol

1. 10. 2009 15:26
Pro některé hloupější (znovu)

Ono to zní tak hezky, „nesmí se šetřit na slabých“. Jakákoliv dotace je dar společnosti a je závislá na možnostech společnosti. Nějaký pitomec dole psal, že stát „okradl“ ty nejslabší.

Já s bratrem takto „dotujeme“ svojí matku. Prostě jí každý měsíčně přispíváme nějakou částkou, společně jí zaplatíme lázně apod. Kdybychom oba přišli o práci a byli na podpoře, tak samozřejmě budeme muset přehodnotit i toto. Prostě si nebudeme moci jí dávat tolik a na lázně taky asi mít nebudeme. Taky víme, že hlady samozřejmě neumře. Myslím, že každému je to pochopitelné.

Podle logiky některých by se ale měla cítit „okradena“ protože když nemáme peníze, tak máme šetřit hlavně na sobě a ne na ní? Že by měla říct: tak si na to třeba půjčte, ale na mě nešetřete.

Je zajímavé, že většina nějak chápe principy chování malého celku jako je třeba rodina, ale jak jde o celý stát, tak jde jakékoliv racionální ekenomické chování stranou (prostě ten stát na to někde musí vzít – když nemá, tak ať si půjčí (=deficit)

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

1. 10. 2009 14:55
2 da.rock

Opravte mne, jestli se mýlím, ale když V. Tlustý v roce 2006 mimojiné navrhoval další zkrácení státních příspěvků ke stavebnímu spoření, tak proti byla celá tehdejší opozice a Lidovci ... že prý je to asociální. Vzpoměňte si, zda jste tehdy náhodou V.T. nenadával do hlupáků. Ony ty st. příspěvky krátil už Bohouš Sobotků v roce 2003 (2004?), protože už tehdy na to státní kasa neměla peníze (mj. díky povodním 2003).

.

Celé stavební spoření už neplní původní účel hodně dlouho - např. nikdy pořádně nebyl navázáno na hypotéku a stavbu/rekonstrukci nemovitosti. Když se podíváte do historie celé akce, zjistíte, že za tím vším vlastně stojí Zemanova vláda a oposmlouva. Ale jako nudička pro voliče to funguje perfektně. :-P

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

1. 10. 2009 15:03
Re: 2 da.rock

A ještě jedna drobnost - STÁT NEDOTUJE DŮCHODOVÉ PŘIPOJIŠTĚNÍ. Stát umožňuje ČÁST ZAPLACENÉHO POJISTNÉHO odečíst z daňového základu u daně z příjmu fyzických osob, max je to 12.000 Kč ročně. Dotace je, když Vás někdo zdaní, peníze vybere, potom vypíše podmínky dotačního programu, převezme Vaši žádost o dotaci a vystaví Vám smlouvu o příspěvku, dotaci, .. včetně omezujících podmínek (tj. abyste se choval žádoucím způsobem). Odečet z d. základu znamená, že si zákonně snížíte daně ještě před jejich zaplacením a nikdo vám podmínky nediktuje, peníze prostě dáte do nějakého připojištění u některého kom. pojišťovacího ústavu. Jak vidíte, jde o 2 různé věci.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

1. 10. 2009 14:39
Na dotaci není právní nárok

Před pár lety jsme měl šanci nahlédnout do účetnictví několika "neziskovek", převážně se zabývajících protidrogovou prevencí a terénní prací s narkomany. Všechny měly několikamilionové dotace od MPSV, další miliony od kraje a statisíce od městských a obecních úřadů. Dotace byly určeny na provoz, na výplaty, na terénní programy .... Zajímavé bylo, že ve 3 ze 4 organizací byly platově hodnoceni zaměstnanci takto: ředitel a nadační rada (ale jmenovaly se i jinak) = platy 60-80.000 brutto; náplň práce: zpracovávání projektů, administrace, vzdělávání - vše díky tomu, že vesměs měli 1 pracovní smlouvu a k ní 1-3 dohody o provedení práce/činnosti. Vypadalo to například tak, že z dotací o úhrnné výši 6 milionů 3 nejvyšší "sociální procovníci" odčerpali na mzdách a odvodech na sebe necelé 3 miliony, 500.000 šlo na režii, 400.000 na injekční stříkačky pro feťáky, 200.000 byly za vzdělávání pracovníků/pomůcky/literaturu, 300.000 za nájmy ve 2 domech (azylové domy) a zbytek na mzdy 12 teréňáků.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

1. 10. 2009 14:45
Re: Na dotaci není právní nárok

Přitom vše bylo legální, díky dobré účetní vždy vyhověli všem podmínkám, kterými stát, kraj nebo obce podmínily dotace. Ale v pořádku to nebylo - morálně.

Člověk by si řekl, že může být jedno shnilé jalbko, ale 3 ze 4 je sakra hodně.

.

Milý pane autore, abych Vám mohl věřit, tak bych nejprve chtěl vidět vaše účetnictví - před konsolidací a před auditem, tak 3 roky zpátky. Potom bych se za Vás s klidem bil (do roztrhání těla), jinak ne. Už jsem viděl hodně a o pohnutkách některých neziskovek mám pochybnosti. Sladká slovíčka nestačí když se přitom hamtá pod sebe.

P.S. Beru z5 vyřčená slova, je-li vaše neziskovka zřízená obcí.

0 0
možnosti

fildicka

1. 10. 2009 14:19
Zdravim M.Pragera

Zdravim autora clanku. Taky jsem v Jedli vyrustala:))

0 0
možnosti

Jane_Wyndham

1. 10. 2009 14:35
Re: Zdravim M.Pragera

taky, taky...:0))

0 0
možnosti

kamil24

1. 10. 2009 13:44
levice - pravice

Je trosku smutny, ze debata pokazde uvazne na melcine obvinovani levice vs pravice.

Ruku na srdce. Ani jedna ze stran nema ve svem zajmu/moci opravdu s tim neco udelat.

Pravice nechce nastvat svoje volice a levice svoje sponzory.

Navic, ani jedna vlada neni silna natolik,aby opravdu razantni kroky prosadila a ustala. Neustale prebihani poslancu a odtrhovani frakci, dela z nasi politiky jen politikareni, kdy se vsichni vlastne snazi jen o udrzeni statutu quo.

0 0
možnosti

Jane_Wyndham

1. 10. 2009 13:56
Re: levice - pravice

presne, a dokud budou volby dopadat pul na pul, nic se nezmeni... nutno zmenit volebni system.

0 0
možnosti

LEVICOVÁ INTELIGENCE

1. 10. 2009 13:41
Miliardy by byly hned,

stačí jen zdanit hazard, ale to by ODS přece svým kamarádům podnikatelům neudělala!!Rv

0 0
možnosti

kamil24

1. 10. 2009 13:47
Re: Miliardy by byly hned,

Jo, tvoje Ynteigence se nazapre. Takze dojde k dalsimu zdaneni hazardu a voila, nastane stav, kdy to bude, jako pred povolenim hazardu u nas. Firmy budou registrovany v SK nebo D a CR z penez neuvidi vubec nic. Ty to mas chlapce promysleny, jen co je pravda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Pirátský radní MČ Praha 14 pro sociální věci a zdravotnictví.